ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОРада оборони Рівненщини змінила перелік транспортних засобів, які вилучатимуть у нетверезих водіїв⁷

Рада оборони Рівненщини змінила перелік транспортних засобів, які вилучатимуть у нетверезих водіїв⁷

10 июня 2022
Рада оборони Рівненщини змінила перелік транспортних засобів, які вилучатимуть у нетверезих водіїв⁷

Рада оборони Рівненщини розглянула потреби ЗСУ щодо комплектації автомобілями. Сьогоднішнє рішення стосувалося амністії для легкових авто та мопедів, решту транспорту продовжать вилучати.

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«До сьогодні усі транспортні засоби вилучалися у п’яних водіїв на штрафмайданчики. Після чого ОВА регулярно інформувала військових про нові надходження. І ті вилучали потрібні їм транспортні засоби. Наразі нашим Збройним силам легкові автомобілі та мопеди не потрібні. А саме такими авто наразі забиті штрафмайданчики - біля 600 одиниць. Усі раніше вилучені легкові автомобілі, які не були передані ЗСУ і знаходяться на штрафмайданчиках області, будуть повернуті власникам», - розповів Віталій Коваль.

Зважаючи на це, Рада оборони області прийняла рішення на період воєнного стану надати дозвіл Нацполіції та патрульці вилучати за 130 статтею КУпАП лише автомобілі:

▪️ пасажирські до 9 осіб (буси), мікроавтобуси та малотоннажні фургони;

▪️ позашляховики підвищеної прохідності на рамній конструкції та кросовери;

▪️ сідлові тягачі, причіпи та напівпричіпи,

▪️ а також мотоцикли та квадрацикли.

Віталій Коваль нагадав, що відповідальність для всіх водіїв лишається незмінною: за перше порушення – штраф 17 тис грн і вилучення водійських прав на 1 рік.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!