ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОРівненських школярів навчатимуть надавати першу медичну допомогу

Рівненських школярів навчатимуть надавати першу медичну допомогу

10 сентября 2021
Рівненських школярів навчатимуть надавати першу медичну допомогу

«Вмію рятувати життя» - саме під таким гаслом вже в цю суботу, 11 вересня, школярів рівненських шкіл навчатимуть надавати першу медичну допомогу за європейським протоколом Basic Life Support - базові реанімаційні заходи.

 

Долучаться до такого навчання учні шкіл №2, 11, 12, 26 міста Рівне.

 

З ініціативою «Вмію рятувати життя» виступила професійна медична організація «Всеукраїнська Рада Реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги», яка спеціально до Всесвітнього Дня надання першої медичної допомоги (відзначається у всьому світі щороку в другу суботу вересня) проведе загальноукраїнський захід «Діти рятують життя».

 

За один день інструктори ВРР проведуть 100 курсів у школах в кожному регіоні України та навчатимуть 1000 учнів віком від 12 до 17 років рятувати життя.

 

"Інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації викладатимуть європейський курс базових реанімаційних заходів (Basic Life Support) для учнів середньої/старшої школи. Відпрацьовуватимуть практичні навички надання домедичної допомоги постраждалому. А саме: вміння перевіряти свідомість та дихання, проводити серцево-легеневу реанімацію, звільняти дихальні шляхи від сторонніх тіл та користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором (АЗД).", - розповіла радниця міського голови Тетяна Воронцова.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!