ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОРівненщина відзначає 33-річчя незалежності України

Рівненщина відзначає 33-річчя незалежності України

24 августа 2024
Рівненщина відзначає 33-річчя незалежності України

Рівненщина відзначає 33-річчя незалежності України. Урочистості розпочалися із покладання квітів до пам'ятника «Загиблим за Україну», що в обласному центрі.


Потому відбулася церемонія несення Державного прапора від майдану Магдебурзького права до майдану Незалежності. Очільники області та міста, правоохоронці, військові та громадськість поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

 

Пам'ять всіх українців, чиє життя обірвалося внаслідок російської агресії, вшанували хвилиною мовчання.

 

«33 роки тому український народ заявив на весь світ про створення власної держави. Шлях українців до незалежності був тернистим. Багато поколінь боролися за це, вмирали, потрапляли у заслання та до тюрем. Зараз маємо новий виклик. Це боротьба не лише за свободу та цінності, але й за наше існування - як держави та народу», - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

 

Із нагоди державного свята очільник області передав президентську нагороду «Золоте серце» волонтерці з Рівного, співголові благодійної організації «Благодійний фонд Україна для героїв» Олександрі Коваленко. Нагородні годинники та Почесні грамоти від Рівненської ОДА отримали військові, силовики, рятувальники, волонтери, працівники органів місцевого самоврядування.

 

Почесну відзнаку вручили й матері загиблого прикордонника Петра Осадчука - пані Валентині із села Воскодави Гощанської громади. Жінка невтомно підтримує наших захисників та вже передала на фронт 16 дронів.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!