ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОРівненщина і Туреччина посилять співпрацю у певних сферах діяльності

Рівненщина і Туреччина посилять співпрацю у певних сферах діяльності

28 января 2021
Рівненщина і Туреччина посилять співпрацю у певних сферах діяльності

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Туреччина в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере. Серед перспективних напрямків співпраці турецька і рівненська сторони виділили сільське господарство, туризм, сферу медицини та авіасполучення. Про це повідомляють у Рівненській ОДА. 

 

Під час зустрічі обговорили шляхи поглиблення співпраці. Також йшлося про залучення турецьких інвесторів до реалізації в області проєктів державно-приватного партнерства.

 

«На Рівненщині працюють підприємства з турецьким капіталом, але ми хочемо поглиблювати нашу співпрацю. Для нашої області дуже важливо вийти на експортний ринок Туреччини і отримати їхній досвід та інвестиції щодо тих сфер, де Туреччина є лідером. Це і приватно-державне партнерство у сфері медицини, досвід у логістиці, зокрема аеропортів», — відзначив Віталій Коваль. Голова ОДА наголосив, що стратегічний напрям роботи – це кластерний підхід до розвитку економіки, що передбачає координацію використання ресурсів, стимулювання розвитку перспективних галузей, інтеграцію економічних, соціальних, наукових потенціалів кожної громади і області у цілому.

 

«Турецькі інвестиції в Україну складають 3,5 млрд доларів. Але є значний потенціал для збільшення цих показників. Так, наразі триває робота над підготовкою угоди про вільну торгівлю між нашими країнами.  І саме зараз варто додати співпраці між регіонами. Відвідуючи різні області, ми перш за все звертаємо увагу на дві речі – організовані промислові зони, індустріальні парки, а також співпраця у державно-приватному партнерстві», — зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Туреччина в Україні.

 

Віталій Коваль відзначив, що для Рівненської області турецький регіон є надзвичайно стратегічним. Тож голова ОДА висловив сподівання, що такі зустрічі відбуватимуться частіше і матимуть позитивний ефект для обох сторін.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!