ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОРівне стало учасником Європейської Енергетичної Відзнаки

Рівне стало учасником Європейської Енергетичної Відзнаки

17 августа 2022
Рівне стало учасником Європейської Енергетичної Відзнаки

Величезну частину успіху громади в економічному розвитку становлять енергетичні ресурси та їх раціональне використання. Аби Рівненська громада мала усіх необхідні дані для подальшого руху в цьому напрямі, у липні 2021 року депутати Рівненської міської ради підтримали рішення №1049 “Про приєднання Рівненської міської територіальної громади до Європейської Енергетичної Відзнаки (системи управління якістю та сертифікації для муніципалітетів і регіонів)”. Відтоді розпочався процес оцінки стану громади на відповідність критеріям. 

Незважаючи на воєнний стан ми не припинили проект і спільно з консультантами продовжили роботу. А тепер спільно з управліннями виконавчого комітету заслухали результати попереднього аудиту, підготовленого на основі аналізу отриманих даних. Підсумковий бал отриманий відповідно до шкали оцінювання – 35,83 зі 100. Це дозволило акредитуватись нам за мінімальним рівнем «Сертифікований учасник». До слова, мінімально допустимий бал для акредитації – 35. Це свідчить про ряд системних проблем, які не були вирішені в попередні періоди,” - відзначив заступник міського голови Рівного Ігор Кречкевич

Як розповів директор департаменту економічного розвитку Володимир Липко, внаслідок проведеної роботи Рівне отримало від Європейської енергетичної відзнаки попередній план заходів щодо покращення стану справ у місті в цьому напрямку.

Попереду іще багато роботи у кількох напрямах — енергоефективність, енергозбереження, екологія та питання мобільності. За один рік зробити все не вдасться, тому будемо опрацьовувати та враховуючи ситуацію втілювати поетапно заходи у життя. Адже важлива не сама відзнака, як усі ті результати, які проведені заходи дадуть місту, будуть корисними нашим жителям та громаді,” - відзначив Володимир Липко.

Європейська енергетична відзнака – це система управління якістю та сертифікації для муніципалітетів і регіонів, яка підтримує місцеві органи влади у впровадженні підходів міждисциплінарного планування та ефективних заходів енергетичної та кліматичної політики. 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!