ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПРОКУРОРИ ВІДСТОЯЛИ ВИРОК ТАКСИСТУ, ЯКИЙ СПРИЧИНИВ СМЕРТЕЛЬНУ ДТП

ПРОКУРОРИ ВІДСТОЯЛИ ВИРОК ТАКСИСТУ, ЯКИЙ СПРИЧИНИВ СМЕРТЕЛЬНУ ДТП

24 апреля 2024
ПРОКУРОРИ ВІДСТОЯЛИ ВИРОК ТАКСИСТУ, ЯКИЙ СПРИЧИНИВ СМЕРТЕЛЬНУ ДТП

За принципової позиції прокурорів Рівненської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким  47-річного рівнянина визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель потерпілого  (ч. 2 ст. 286 КК України).


ДТП сталась 1 червня 2018 року. Тоді водій таксі на автомобілі марки «Renault Megane», рухаючись по вулиці Дубенській в обласному центрі, порушив правила дорожнього руху, виконуючи розворот ліворуч з правої смуги руху, та допустив зіткнення із автобусом  марки «SETRA».

 

На момент аварії в таксі перебувала знімальна група агенції журналістських розслідувань «Четверта влада». Внаслідок ДТП журналістка отримала травми середньої тяжкості, а відеооператор помер наступного дня у лікарні.

 

У грудні 2023 року вироком Рівненського міського суду водієві призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки.

 

Обвинувачений своєї вини не визнав, а захисник таксиста, не погоджуючись із таким рішенням суду, оскаржив його до апеляційного суду.

 

Втім, Рівненський апеляційний суд, заслухавши доводи прокурора та дослідивши вирок в межах апеляційної скарги, залишив його без змін.

Водій нині перебуває під вартою.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!