ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПравоохоронці Польщі: Білоруські силовики "озброюють" та контролюють дії біженців

Правоохоронці Польщі: Білоруські силовики "озброюють" та контролюють дії біженців

17 ноября 2021
Правоохоронці Польщі: Білоруські силовики "озброюють" та контролюють дії біженців

У ніч проти 17 листопада на терміновому засіданні в Сеймі Польщі розглянули поправки до закону про охорону кордону через критичну ситуацію з біженцями, які намагаються пробратися до ЄС. Це дозволить запровадити тимчасову заборону на перебування на певній території прикордонної зони.

 

Водночас мігранти не відступають і, ймовірно, готуються до нового дня штурму польського кордону з боку Білорусі. Правоохоронці вважають, що білоруські силовики "озброюють" та контролюють дії біженців.

 

06:00 – Напередодні озброєні колодами та камінням мігранти атакували польських прикордонників. Ті у відповідь застосували водомет. У Міноборони Польщі кажуть, що силовики Білорусі забезпечили іноземців світлошумовими гранатами.

 

07:00 – У Польщі парламентська комісія з культури ухвалила поправки до проєкту постанови "Закон та справедливість" щодо солідарності з охорони кордонів країни. Як повідомляє tvn24, рішення має дозволити польським службам гарантувати безпеку на кордоні в умовах міграційної кризи.

 

08:00 – Частина мігрантів провела ніч у логістичному центрі "Бреміно-Брузги", де набагато тепліше, ніж у наметах. А ті іноземці, що лишилися на вулиці, знову всю ніч палили багаття. Зазначається, що в імпровізованих таборах біженців уже закінчуються дрова.

 

09:00 – Кілька сотень іноземців розбили стихійний табір біля пункту пропуску поблизу лінії польського кордону. Вздовж неї вишикувалися ланцюжком сили Польщі, там безперервно курсували водомети.

 

10:00 – У мережі показали кадри з прикордонного переходу, де напередодні мігранти намагалися штурмувати кордон Польщі. Вони нагадують сцени постапокаліпсису: скрізь розкидано сміття, зламано загородження.

 

11:00 – Декілька груп мігрантів уночі намагалися незаконно проникнути з території Білорусі до Польщі на деяких ділянках кордону, заявив голова польського Міноборони Маріуш Блащак. Як передає Polskie Radio, ситуацію він назвав важкою й зазначив, що деякі мігранти проявляють "високу агресивність".

 

12:00 – Мігранти почали покидати табір. Вони зібрали речі та пішли у невідомому напрямку під наглядом білоруських служб, пише Telegram-канал "Баста".

 

13:00 – Польська прокуратура розпочала розслідування за фактом нападу на співробітників поліції під час атаки мігрантів на білорусько-польському кордоні. Про це повідомив в ефірі телеканалу Polsat головний комендант польської поліції Ярослав Шимчик.

 

18:30 – У польовому таборі на КПП "Брузги" лишилося близько тисячі мігрантів. Вони розмістилися вздовж кордону і палять багаття. Відео опублікував Telegram-канал NEXTA.

 

Як повідомляв OBOZREVATEL, 16 листопада мігранти почали ламати загородження на нейтральній смузі кордону між Білоруссю і Польщею. Вони кидали каміння в польських силовиків, внаслідок чого постраждали семеро правоохоронців.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!