ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПонад 40 тисяч гривень рівнянка віддала шахраям за "лікування" рідних

Понад 40 тисяч гривень рівнянка віддала шахраям за "лікування" рідних

21 февраля 2022
Понад 40 тисяч гривень рівнянка віддала шахраям за "лікування" рідних

Тривожний дзвінок для 79-річної жительки обласного центру пролунав учора, 20 лютого, близько 16 години: у слухавці стаціонарного телефону невідомий представився лікарем та повідомив, що син з невісткою потрапили у ДТП і сильно травмувалися.

 

Для підсилення ефекту пенсіонерці дали почути голос нібито потерпілої: жінка плакала та просила допомоги. Як зазначив псевдохірург, на лікування потрібні значні кошти — 15 тисяч доларів США. Однак, у рівнянки такої суми не було, тож зібрала всі заощадження: 500 євро, 800 доларів США та 4000 грн.

 

Невдовзі на порозі квартири стояв чоловік — нібито представник від лікарні. Як тільки він отримав кошти, то поспіхом покинув помешкання. Жінка намагалася в нього розпитати подробиці та навіть вибігла на вулицю, але аферист вже накивав п’ятами. Тоді й зрозуміла, що її ошукали. Перевірити ж достовірність події не могла, бо обоє родичів перебувають за кордоном.

 

За фактом шахрайства розпочато досудове розслідування.

 

Правоохоронці застерігають одиноких осіб та похилого віку від поспішних кроків у таких ситуаціях і у будь-який спосіб перевіряти інформацію або одразу телефонувати на 102.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!