ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПольські спецслужби заявили, що режим Лукашенка заробляє на нелегальних мігрантах

Польські спецслужби заявили, що режим Лукашенка заробляє на нелегальних мігрантах

21 октября 2021
Польські спецслужби заявили, що режим Лукашенка заробляє на нелегальних мігрантах

Речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин заявив, що режим Олександра Лукашенка організував міграційний шлях, доходи від якого сягають десятки мільйонів доларів. Про це повідомляє Polskie Radio.

 

Жарин розповів, що суми, які платять мігранти, котрі хочуть через Білорусь потрапити до Західної Європи, дуже високі. За даними польських спецслужб, мігранти платять від 2 до 14 тис. доларів США за одну особу. З його слів, фінансову користь від цього мають мінський аеропорт та білоруські авіалінії Belavia, а також адміністрації Олександра Лукашенка. Гроші також надходять і до білоруських силових структур.

 

Нагадаємо, що раніше видання Bild розповідало із посиланням на джерела, що влада Німеччини розслідує причетність білоруського диктатора Олександра Луашенка до організації нелегальної міграції через Білорусь до країн ЄС. За даними видання, мігранти платять білоруській владі за допомогу в нелегальному перетині кордону близько 4 тис. євро.

 

Яка ситуація із мігрантами на кордоні із Польщею?

 

Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського та Люблінського воєводств, що межують із Білоруссю, у зв’язку з міграційною кризою та російсько-білоруськими військовими навчаннями «Захід-2021», які тривали з 10 по 16 вересня. Окрім того, Польща вирішила залучити до охорони кордону з Білоруссю військові гелікоптери на тлі міграційної кризи, яку спричинив наплив нелегальних мігрантів.

 

Також Польща і Литва змонтували огорожу з колючого дроту на кордоні з Білоруссю від проникнення груп нелегальних мігрантів. Вони звинувачують режим Лукашенка у свідомій дестабілізації ситуації на кордоні, наголошуючи, що міграційний тиск є організованими діями Мінська проти Варшави і Вільнюса.


 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!