ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПівтисячі аграріїв Рівненщини отримають понад 30 мільйонів від держави

Півтисячі аграріїв Рівненщини отримають понад 30 мільйонів від держави

27 октября 2022
Півтисячі аграріїв Рівненщини отримають понад 30 мільйонів від держави

Мінагрополітики затвердило перший перелік отримувачів в рамках програми підтримки малих агровиробників, що фінансується коштом бюджетної підтримки Євросоюзу.

Серед них 481 суб'єкт господарства Рівненщини, яких включили в реєстр за вересень. 

Незабаром виплати отримають:

183 учасники програми за напрямом «дотація на ВРХ (корови) усіх напрямів продуктивності». До виплати затверджено 12 млн грн на 2 300 корів;

298 учасників програми «субсидія на одиницю (1 га) оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення». До виплати затверджено 18,7 млн грн на загальну площу 6 045,4 га.

Відтак, аграріям Рівненщини буде виплачено 30 776 947 грн.

Окрім затверджених до виплати вересневих заявок, на опрацювання у системі ДАР очікують інші заявки, які були подані у жовтні місяці. Усі раніше подані заявки будуть опрацьовані у встановленому порядку.

У департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА нагадали, що для отримання бюджетних коштів на рахунок, необхідною умовою є підписання договору про надання бюджетних коштів з Укрдержфондом. Усім отримувачам із затвердженого переліку за вересень місяць  такі договори надійшли у їхній електронний кабінет у ДАР. 

Окрім затверджених до виплати заявок, на опрацювання у системі ДАР очікують інші заявки, сума яких перевищує доступний обсяг фінансування з держбюджету. Відтак, приймання заявок за програмою було призупинено до завершення опрацювання отриманих звернень.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!