ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГООсвітяни Рівненщини вже готуються до нового навчального року

Освітяни Рівненщини вже готуються до нового навчального року

11 июня 2024
Освітяни Рівненщини вже готуються до нового навчального року

На Рівненщині відбулася нарада з директорами закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування. Таких освітніх просторів в області є 18. Серед них: 12 спеціальних, 4 спеціалізованих та 2 санаторні школи. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та додав, що загалом там навчалося 3152 учні. Третина із них перебували на цілодобовому перебуванні.

 

«Сьогодні говорили про підготовку до нового навчального року. Окремо звернули увагу на учнів, які мають статус дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування, а їх перебувало 147 осіб. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей», - сказав Сергій Подолін. 

 

Під час обговорення нагальних питань були також узагальнені плани та зміни МОН щодо спеціальної освіти. 

 

Сергій Подолін нагадав, що у таких закладах можуть навчатися діти з особливими освітніми потребами, які мають порушення слуху, зору, інтелектуального розвитку, опорно-рухового апарату та тяжкі порушення мовлення. У таких закладах Рівненщини навчалося 677 учнів.

 

«Спеціальна освіта та інклюзивне навчання мають існувати поряд. Загалом головна мета діяльності всіх цих закладів – забезпечення реалізації права на освіту та розвиток дітей з особливими освітніми потребами, їхньої інтеграції в суспільство через комплексну медичну, психологічну, педагогічну реабілітацію», - розповів Сергій Подолін.


Насамкінець учасники наради підсумували моніторинг організації харчування дітей. Нагадаємо, реформа шкільного харчування, яку ініціювала Олена Зеленська, розпочалася ще до вторгнення, маючи на меті сформувати здорові харчові звички.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!