ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа випадок ймовірного вторгнення з білорусі Рівненщина має план евакуації

На випадок ймовірного вторгнення з білорусі Рівненщина має план евакуації

1 августа 2022
На випадок ймовірного вторгнення з білорусі Рівненщина має план евакуації

У Рівненській ОДА під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна відбулося засідання евакуаційної комісії. Участь у нараді взяли представники райдержадміністрацій, силовики та військові.

«Ми ні не хвилину не відкидаємо загрози зі сторони білорусі. Продовжуємо моніторити ситуацію на кордоні, посилювати систему цивільного захисту, передусім об’єкти укриття. А на випадок найгіршого сценарію у нас є затверджений план для евакуації цивільного населення. Разом з тим, Рівненщина продовжує тісно комунікувати з областями, які вступили у воєнні дії, аби вчасно попередити негативні наслідки», - зазначив Сергій Подолін.

Так, під час наради представники ОК «Південь» поділилися досвідом евакуації населення на Запоріжжі, до якої були залучені військові з області. Також до плану евакуації Рівненщини долучені практичні рекомендації, які напрацьовані під час відвідин Чернігівської області начальником ОВА Віталієм Ковалем. 

На комісії йшлося також про алгоритми дій під час евакуації, місця збірних пунктів, логістику, важливість проведення фільтраційних заходів з метою виявлення диверсійних груп. За результатами засідання Сергій Подолін доручив доопрацювати можливі шляхи евакуації маломобільних груп та найбільш незахищених верств населення, зокрема підопічних інтернатів та важких хворих у лікарнях.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!