ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа розвиток свого бізнесу 33 жителі Рівненщини отримають мікрогранти

На розвиток свого бізнесу 33 жителі Рівненщини отримають мікрогранти

4 августа 2022
На розвиток свого бізнесу 33 жителі Рівненщини отримають мікрогранти

У рамках «єРобота» на Рівненщині уже є 350 звернень. Як повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, найбільш популярною виявилась програма мікрогрантів на власну справу (до 250 тис. грн). 

«Бізнес довіряє державним програмам. На участь у проекті «єРобота» вже поступило 262  звернення для участі у програмі мікрогрантів, з яких вже сформовано півтори сотні заявок. Також для отримання гранту на створення переробних підприємств (до 8 млн грн) звернулись 34 суб’єкти господарювання. Продовжуємо працювати на економічному фронті. Адже розвиток бізнесу - це вклад в перемогу України», - розповів Віталій Коваль.

Вже 33 заявники отримали позитивні рішення від центру зайнятості, тож їх включили до фінансування мікрогрантів. За кошти грантової програми вони планують придбати обладнання, необхідне для ведення господарської діяльності, закупити сировину та матеріали, а також частково оплатити оренду.

За рахунок мікрогрантів, загальна сума яких до 8 млн грн, заявники планують створити на Рівненщині майже 60 робочих місць, додав директор Рівненської служби зайнятості Іван Ткачук. 

Претенденти мають намір створити та розвивати пасіку, міні-пекарню, кафе, цех виготовлення виробів з металу, швейну компанію, магазин запчастин, надавати послуги з опорядження будинків, з перевезень, ветеринарні послуги, з ремонту електросамокатів, деталей для техніки та автомобілів, бухгалтерські та юридичні послуги, розпочати виробництво та продаж косметики, піддонів, виготовлення модульних конструкцій, розширити фермерське господарство. 

З умовами надання допомоги та подачі заяви можна ознайомитись за посиланням: https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu. Застереження Державного центру зайнятості щодо найпоширеніших помилок при складанні бізнес-плану за посиланням https://rov.dcz.gov.ua/novyna/mikrogranty-poshyreni-pomylky-pry-zapovnenni-biznes-planiv.

Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ пропонує триденне навчання за напрямом «Створення бізнес-плану в рамках мікрогрантів на започаткування або розвиток власного бізнесу», яке проводитимуть сертифіковані тренери за програмами Міжнародної організації праці. Для реєстрації на навчання заповніть форму: https://forms.gle/ZUzDvSaVXSnAf8b79

За додатковою інформацією щодо отримання мікрогрантів звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області, або на «гарячу» лінію Рівненського ОЦЗ +38096-539-53-59.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!