ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині за два роки знищили 473 вибухонебезпечних предмети

На Рівненщині за два роки знищили 473 вибухонебезпечних предмети

21 марта 2024
На Рівненщині за два роки знищили 473 вибухонебезпечних предмети

Починаючи з 2022 року підрозділи ДСНС Рівненщини залучались до піротехнічних робіт півтори сотні разів. У результаті було знищено 473 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Про це та про правила мінної безпеки говорили під час брифінгу в Рівненській ОДА.

 

«Небезпечні предмети можна знайти в лісопосадках, полях та навіть житлових масивах. Особливо пильними необхідно бути мешканцям північних районів області, адже поблизу кордону створені спеціальні смуги мінних загороджень», - розповів інструктор-сапер ГУ ДСНС України у Рівненській області Тарас Степанов.

 

Найчастіше спеціалісти виявляють бойові снаряди, мінометні міни й ручні гранати. Проте досі можна натрапити на боєприпаси часів Другої та навіть Першої світової війни.

 

«Вибухотехніки Нацполіції та ДСНС Рівненщини також беруть участь в розмінуванні деокупованих територій. Наразі фахівці працюють на Херсонщині, а раніше розміновували Миколаївську, Харківську, Донецьку та Запорізьку області», - розповів начальник відділу вибухотехнічної служби ГУ Нацполіції в Рівненській області Валерій Крутой.

 

Тож вкотре нагадуємо: уникайте невідомих доріг та стежок, не торкайтеся будь-яких підозрілих предметів, не відвідуйте ліси, лісосмуги та поля поблизу районів бойових дій та північних і східних кордонів держави.


Про виявлену сумнівну знахідку одразу повідомляйте на лінію 101 або 102.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!