ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині викрито підробку документів і збут фальшивих євро

На Рівненщині викрито підробку документів і збут фальшивих євро

5 апреля 2021
На Рівненщині викрито підробку документів і збут фальшивих євро

Служба безпеки України викрила угруповання, учасники якого організували на Рівненщині збут великих сум фальшивих євро, а також займались підробкою документів державного зразка. Якісно зроблені підробки пристрій для перевірки грошей не ідентифікував. Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Рівненській області.

 

 

За попередніми даними слідства, ділки на території Рівненської та Волинської областей займались збутом готових фальшивих банкнот за 50% від номінальної вартості євро. Клієнтів учасники угруповання підшукували через особисті зв’язки, а збут здійснювали великими партіями, не менше 10 тисяч євро в «одні» руки.

 

Під час 9 обшуків, проведених за місцем проживання та в автотранспортних засобах фігурантів кримінального провадження, виявлено і вилучено:

·        чисті бланки паспортів громадян України;

·         дозволи на використання праці іноземців та осіб без громадянства на території України;

·        печатки і штампи державних установ із ознаками підробки;

·        майже 7 кг бурштину-сирцю;

·        велику суму готівки.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 199 і ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України, слідчими УСБУ в Рівненській області двом фігурантам уже повідомлено про підозру, а судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та цілодобовий домашній арешт. Тривають слідчі дії. Наразі встановлюються джерела походження підробленої валюти та особи, причетні до її виготовлення і реалізації. Блокування протиправної діяльності проводилось співробітниками УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!