ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині викрили організатора масштабного розкрадання українських надр

На Рівненщині викрили організатора масштабного розкрадання українських надр

6 июля 2022
На Рівненщині викрили організатора масштабного розкрадання українських надр

На Рівненщині за матеріалами СБУ оголошено підозру організатору масштабного розкрадання українських надр: збитки державі понад 43 млн. грн.

 

СБУ викрила схему незаконного видобутку базальту у промислових масштабах. Підпільні кар’єри були облаштовані на території Рівненської області. Ділки вантажівками вивозили гірські породи з родовищ для збуту на чорному ринку. 

 

Так , у ході досудового розслідування встановлено, що у 2021 році директор товариства, не маючи спеціального дозволу на користування надрами та відповідного гірничого відводу, здійснив незаконний видобуток майже 10 тис. куб. метрів каміння базальту в одному з родовищ Рівненської області. Крім того, майже всю незаконну видобуту сировину підприємець встиг реалізувати.  

 

Згідно з висновком експерта, чоловік завдав державі збитків на понад 43 млн. грн. 

 

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр). 

 

Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники Управління СБУ у Рівненській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Здолбуніської окружної прокуратури. 

 

Більше інформації про вказану ситуацію Ви можете прочитати за наступним посиланням: https://bit.ly/3NKmcdu.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!