ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині триває робота із запобігання та протидії домашньому насильству

На Рівненщині триває робота із запобігання та протидії домашньому насильству

3 августа 2023
На Рівненщині триває робота із запобігання та протидії домашньому насильству

Насильство під час війни зросло. Кількість заяв та кримінальних проваджень збільшилася майже вдвічі. Про це сьогодні говорили під час засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людьми. Головувала заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська. Серед присутніх – представники профільних департаментів, управлінь і служб області, поліціантів, прокуратури та організацій громадянського суспільства.

 

«Минулоріч звернень щодо скоєння будь-якої форми насильства було на 400 менше. Щорічно їх кількість зростає на 16%. Вже маємо зареєстрованих більше півсотні випадків насильства над дітьми. Такі статистичні дані вказують на те, що наслідки війни вже відчутні», - сказала Людмила Шатковська.

 

Окремо обговорили питання, які стосувалися психічного стану військовослужбовців, які перебували у полоні, учасників бойових дій, ВПО, а також торгівлю людьми. 

 

Нагадаємо, нині в області працює 22 спеціалізовані служби, які допомагають постраждалим від домашнього насильства в громадах, 2 денні центри, консультативні служби, мобільні бригади та шелтер. Вже додатково створюється 5 нових спеціалізованих служб, які надаватимуть психологічну допомогу та різні види консультацій.

 

Проте, ця мережа не покриває всі територіальні громади.

 

«Маємо працювати не після вчинення насильства, а на попередження та превенцію. Це виклик для всього суспільства. Треба спільно доопрацювати мережу локацій, які надаватимуть психологічну допомогу. На цю ініціативу надає кошти і держава, і міжнародні донори», - додала заступниця голови Рівненської ОДА.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!