ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНА РІВНЕНЩИНІ СУДИТИМУТЬ ОРГАНІЗОВАНУ ГРУПУ «ЧОРНИХ» ЛІСОРУБІВ

НА РІВНЕНЩИНІ СУДИТИМУТЬ ОРГАНІЗОВАНУ ГРУПУ «ЧОРНИХ» ЛІСОРУБІВ

22 апреля 2024
НА РІВНЕНЩИНІ СУДИТИМУТЬ ОРГАНІЗОВАНУ ГРУПУ «ЧОРНИХ» ЛІСОРУБІВ

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 3 жителів Сарненщини, які займались незаконними порубками лісу, перевезенням, зберіганням та збутом деревини у складі організованої групи  (ч. 2 ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 246 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував угруповання та налагодив схему «заробітку» житель Сарненщини. До своєї незаконної діяльності він долучив 2 своїх односельців. Чоловіки, не маючи лісорубних квитків, зрізали сосни та дуби на території Вирівської громади у Сарненському районі. Незаконно зрубані дерева зловмисники  розпилювали на колоди для зручності транспортування і маскування, та автомобілем марки «УАЗ 452» перевозили деревину для зберігання в спеціально підготовлених для цього місцях. Пізніше колодки продавали клієнтам, а отриманий прибуток організатор розподіляв між усіма учасниками групи.

 

Упродовж серпня - грудня 2023 року правоохоронцями задокументовано 5 епізодів злочинної діяльності угруповання. Наразі судом накладено арешт на  бензопили та транспортний засіб, які зловмисники використовували у своїй діяльності, а також колоди деревини, вилучені під час обшуків. Обвинувачені вже відшкодували завдані збитки.

Обвинувальний акт скеровано до Сарненського районного суду.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УКР ГУНП в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!