ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині стартував міжнародний етнічний фестиваль «ЛіраФест-2021»

На Рівненщині стартував міжнародний етнічний фестиваль «ЛіраФест-2021»

13 октября 2021
На Рівненщині стартував міжнародний  етнічний фестиваль «ЛіраФест-2021»

13 жовтня у Рівному стартував міжнародний  етнічний фестиваль «ЛіраФест-2021». Він проводиться вже восьмий рік поспіль та приурочений до Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня українського козацтва та 79-ої річниці створення УПА. 

 

На відкриття фестивалю завітав заступник голови ОДА Сергій Гемберг. «"ЛіраФест" —  це унікальний захід, який перетворює Рівне та Рівненщину на столицю етномузики. Він став однією з  родзинок нашої області», — зазначив Сергій Гемберг.

 

У програмі фестивалю — лірникування та кобзарювання біля храмів і на вулицях міста, святковий  концерт на майдані Незалежності, виставка традиційних народних інструментів та майстер-класи білоруських, польських і українських традиційних народних танців.

 

Особливістю цьогорічного фестивалю є проведення свята «Лірницька Покрова на Оствиці» 15 жовтня. У програмі свята: виступи кобзарів, бандуристів  та лірників; майстер-клас із навчання грі на лірі;  виставка традиційних музичних інструментів та майстер-клас з їх виготовлення; виставка та майстер-класи з народно-ужиткового мистецтва; традиційні дитячі ігри та розваги; виставка картин та пленер; зустрічі з істориками, письменниками та  етнографами і майстер-класи з традиційних українських, польських та білоруських танців. 

 

Фестиваль «ЛіраФест-2021» проходитиме за підтримки Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!