ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині розширюються кордони патрульної поліції

На Рівненщині розширюються кордони патрульної поліції

15 августа 2023
На Рівненщині розширюються кордони патрульної поліції

Від сьогодні на Рівненщині розпочав роботу перший підрозділ патрульної поліції, який буде патрулювати не тільки міста і траси, а й увесь район. Таким чином, патрульні матимуть змогу діставатися до найвіддаленіших громад.  

 

Обслуговуватимуть Дубенський район. Це черговий етап удосконалення системи реагування поліції на повідомлення та звернення громадян. 

 

 «Торік у листопаді разом із нинішнім міністром МВС Ігорем Клименком відкривали тут відділ організації несення служби. А сьогодні, разом з головою Нацполіції Іваном Вигівським, впроваджуємо нову уніфіковану модель реагування на повідомлення громадян. Її згодом масштабуватимуть на всю Україну», - коментує начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

 

Це перший крок у подальшому розповсюдженні патрульної поліції на всю територію держави й уніфікацію моделі реагування на повідомлення громадян – продовження реформи, розпочатої із заснуванням патрульної поліції.

 

«Попри воєнний час, Національна поліція України розвивається, вдосконалюється та стає ефективнішою. Робить максимально сприятливі для жителів умови у всіх наших громадах, аби забезпечити на територіях безпечне середовище та ефективно надавати поліцейські послуги. Це пілотний проєкт - впровадження саме патрульної поліції у районах, а не лише в обласних центрах та містах. На прикладі Дубенщини ми будемо досліджувати ефективність такої роботи та поширення цього проєкту в інших регіонах», - зазначає Іван Вигівський.

 

 Для обслуговування Дубенського району в зміну буде заступати 11 екіпажів. З них три – для патрулювання автомобільних доріг міжнародного значення в межах району та дорожньої станції патрульної поліції «Опарипси».

 

Дубенський підрозділ стане модельним для майбутніх районних підрозділів патрульної поліції.

 

Нагадаємо, Дубенський район також став першим, де в кожній громаді є поліцейський офіцер.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!