ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині розпочала роботу служба допомоги від домашнього насильства

На Рівненщині розпочала роботу служба допомоги від домашнього насильства

15 декабря 2021
На Рівненщині розпочала роботу служба допомоги від домашнього насильства

Психологічна підтримка, консультації фахівців, допомога у вирішенні проблем постраждалих від домашнього насильства. Ці та інші послуги стали доступними мешканцям області. Адже віднедавна на Рівненщині працює спеціалізована служба первинної соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

 

Вона знаходиться у Рівному на вулиці Гагаріна, 29. Звертатися туди можна щоденно з понеділка по п'ятницю — з 9.00 год до 19.00 год (обід з 13.00 до 13.45), у суботу — з 9.00год до 14.00 год. Мобільний телефон: 097-885-04-90. В закладі облаштовані 5 кімнат як для дітей, так і для дорослих. На це з обласного бюджету виділено 500 тисяч гривень.

 

 

«Ми підібрали і виділили для служби приміщення – з хорошим розташуванням, зручною транспортною розв’язкою та великою квадратурою, щоб було просторо. Воно було не в найкращому стані, завдяки правильно закумульованим ресурсам і лише за 3 тижні зробили ремонт. Тепер тут затишно! Гарні нові меблі, необхідна для роботи техніка, куточки для дітей – яскраві та з іграшками, обладнані кімнати для спілкування клієнта з фахівцями, є зона для психологічного розвантаження і навіть дизайнерські «фішки». Головне, що підібрані кадри: соціальні працівники, психологи. Ми і надалі будемо допомагати не тільки в роботі Консультативної служби, але й загалом в розбудові спеціалізованої мережі закладів підтримки особам постраждалим від домашнього насильства», — запевнила Людмила Шатковська, заступниця голови Рівненської ОДА.

 

На сьогодні ж важливо, щоб якомога більше жителів області дізналися, що тут безоплатно можна отримати консультації, психологічну допомогу, інформацію про заходи та послуги, якими можуть скористатися постраждалі від насильства. «Знаю, що вже в день відкриття сюди звернулась людина за порадами. Зрештою, це і буде індикатором успіху – кількість осіб, яким вдалось допомогти», — прокоментувала начальник ГУ Нацсоцслужби у Рівненській області Юлія Шигорева. 

 

Ідея створення по всій Україні подібних центрів належить першій леді Олені Зеленській.

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!