ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині продовжують облаштовувати оборонні рубежі

На Рівненщині продовжують облаштовувати оборонні рубежі

21 декабря 2023
На Рівненщині продовжують облаштовувати оборонні рубежі

Біля кордону з республікою білорусь тривають будівельні роботи. В роботі над облаштуваннямоборонних рубежів задіяна землерийна техніка та люди.


Як повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, який відвідав Рівненщину, зараз у Північній операційній зоні триває облаштування оборонних позицій на виконання рішення Ставки Верховного Головнокомандуючого.

 

«Ми розуміємо, що наш північний кордон має бути максимально зміцненим. Зараз ситуація на цій ділянці стабільна і контрольована. Це дає нам час і змогу вживати заходів з підготовки додаткових фортифікаційних укріплень, що призначені для додаткових сил, які в подальшому можуть бути переданими на цей напрямок у разі стрімкого загострення ситуаці», - зазначив Сергій Наєв. 

 

Облаштування оборонних рубежів відбувається за всіма правилами воєнної науки. Облаштовують позиції військові інженери. До робіт залучені підрозділи ДФТГ. 

Місця будівництва узгоджуються з територіальною громадою і фермерами. 

 

На місці майбутніх ВОПів в минулому були поля. Це земельні паї місцевих жителів. Зараз влаштовується польова фортифікація. Інженерна техніка викопуює траншеї, які пізніше обшиваються деревиною. Перекриваються щілини та бліндажі. Зверху натягується маскувальний комплект. 

 

Перед кожною позицією облаштовуються інженерні загородження невибухового типу – тетраедри, колючий дріт, протитанковий рів.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!