ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині половина всіх звернень до психолога від підлітків

На Рівненщині половина всіх звернень до психолога від підлітків

22 июля 2024
На Рівненщині половина всіх звернень до психолога від підлітків

100 людей упродовж кожного місяця отримують консультації в Центрі ментального здоров'я Рівного. Психолог приділяє кожному від 40 хвилин. Ця послуга є повністю безкоштовна і конфіденційна. Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.


«Центр вже проконсультував понад тисячу осіб. Половина з них - підлітки від 14 років. Саме з такого віку діти мають право звертатися за консультацією без супроводу батьків або опікунів. У кабінеті здійснюється лише розмова і там немає ніякого медикаментозного лікування. На жаль, люди досі йдуть до психолога, коли вже є визначена проблема, встановлений діагноз, а не на початкових стадіях. Маємо подолати таке упереджене ставлення. Своєчасне звернення та рекомендації сімейного лікаря можуть бути цілком достатніми для відновлення», - сказав Сергій Подолін. 

 

Також він додав, що звернутися за допомогою, коли важко - це нормальна практика у всьому світі. А ігнорування тільки погіршує ситуацію - життя з будь-якою проблемою з часом загострює її. Людина, що консультується у психолога чи психолога-психотерапевта, є його клієнтом, а не пацієнтом. 

 

Нагадаємо, Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська, спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!