ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині почали працювати нові передислоковані підприємства

На Рівненщині почали працювати нові передислоковані підприємства

4 мая 2022
На Рівненщині почали працювати нові передислоковані підприємства

На Рівненщині почали працювати нові передислоковані підприємства – виробнича кавова компанія «Есмеро-Сервіс» та продавець преміальної кави ТМ «Finca Coffee». За підтримки Центру релокації бізнесу при Рівненській ОВА вони перевезли на Рівненщину виробництво, складські запаси і планують розвивати бізнес тут. Про це повідомляють у Рівненській ОДА. 


Наразі створено 11 робочих місць, у перспективі – ще 25. Вже розпочато імпорт зерна напряму від фермерів Південної Америки та Африки. Виробничі потужності дозволять обсмажити до 100 тонн кави в місяць. При цьому на автоматичній лінії пакування можливо виготовити до 30 пакетів в хвилину.
Також вже запрацювали чотири магазини-кав’ярні «Фінка-Кафе», які пропонують тільки високоякісну фермерську каву, унікальне какао, чай та свіжу власну випічку.

 

До початку війни в Києві у них працювала академія бариста для початкового та професійного рівня, яку очолює сертифікований суддя від SCA. Зараз в планах відновлення навчання мистецтву кавоваріння у Рівному. Як для переміщених осіб, так і для всіх бажаючих, що дозволить відразу працевлаштовувати охочих.

 

Приємно, що такі підприємства знаходять місце на Рівненщині. Більше того, залучають у свої процеси місцевих виробників та споживачів. Від меблів і посуду до виробників солодощів для кав’ярень, молочних продуктів. Таким чином в області створюється ціла екосистема і синергія між місцевим та релокованим бізнесом.

 

Запрошуємо бізнес з інших регіонів в нашу область — створювати класні продукти разом! Рівненщина – територія рівних можливостей для усіх.

 

 

 

 

 


 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!