ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині - підйом захворюваності на грип та ГРВІ. 40 шкіл перейшли на дистанційку

На Рівненщині - підйом захворюваності на грип та ГРВІ. 40 шкіл перейшли на дистанційку

6 февраля 2024
На Рівненщині - підйом захворюваності на грип та ГРВІ. 40 шкіл перейшли на дистанційку

Впродовж минулого тижня в області до лікарів звернулося 13,3 тисяч хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Це на 40% більше від попередніх семи днів, повідомили в Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

 

До лікарень госпіталізовано 229 людей. Медики повідомили про один летальний випадок на Костопільщині серед хворих на грип. 

 

Через  ускладнення епідситуації у громадах впроваджують заходи, спрямовані на зниження ризику та поширення епідемії. Так, на сьогодні 40 шкіл Рівненщини переведені на дистанційну форму навчання, 1 заклад на карантин, 18 – на змішаній формі навчання.

 

Протиепідемічні заходи також можуть містити запровадження маскового режиму, соціального дистанціювання, дотримання вимог особистої гігієни, температурного режиму, скасування масових заходів до нормалізації ситуації тощо.

 

Нагадуємо, за перших ознак захворювання важливо якомога швидше звернутися до лікаря, щоб почати ефективне лікування та уникнути ускладнень . 


Найдієвішим способом для профілактики грипу є вакцинація. З початку епідсезону від грипу щеплено 4,7 тисяч жителів Рівненщини.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!