ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині обговорили медичну та психологічну реабілітацію військових

На Рівненщині обговорили медичну та психологічну реабілітацію військових

26 октября 2022
На Рівненщині обговорили медичну та психологічну реабілітацію військових

Етапи реабілітації, стан соціальної адаптації військових сьогодні обговорили на міжнародній науково-практичній конференції у Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі. Окрім того, йшлося про підготовку медиків, психологів і реабілітологів на базі місцевих закладів. 

Учасники конференції – представники ВНЗ області, установ охорони здоров’я, а також лікарі та інтерни Луганського медичного університету і Рівненської медичної академії.

«Від початку війни Рівненщина прийняла на лікування дві тисячі поранених військових. Військовий госпіталь працює 24. Багатьом після медичних втручань необхідна дієва фахова реабілітація. І вона повинна бути комплексна – медико-психологічна. У нас є заклади освіти, які готують таких фахівців. Маємо об’єднати зусилля і працювати спільно на перемогу. Сподіваюся, що сьогодні ми знайдемо нові бачення та рішення, які допоможуть як військовим, так і всім українцям», –  звернувся до учасників конференції перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Присутні обговорили, зокрема, практичне застосування різних видів масажу, програм з фізичної терапії після поранень, використання ерготерапії.

Доктор медичних наук, професор, Заслужений лікар України, завідувач кафедри загальної і медичної психології НМУ ім. О.О.Богомольця Михайло Матяш зауважив, що досвід українських реабілітологів, у підсумку, стане унікальним.  

«Усі напрацювання з цієї галузі – застарілі, адже переважали радянські методики.  Зараз команда науковців, медиків, практичні та військові психологи працюють по-новому, на війні. Реабілітація учасників бойових дій та психологічне розвантаження населення країни – це те, над чим трудиться наша команда», - резюмував Михайло Матяш.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!