ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині господарі на своєму городі знайшли вибухівку

На Рівненщині господарі на своєму городі знайшли вибухівку

8 ноября 2020
На Рівненщині господарі на своєму городі знайшли вибухівку

У Володимирецькому районі групою піротехнічних робіт ГУ ДСНС у Рівненській області було проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечного предмету часів Другої світової війни.

 

Як повідомляють рятувальники, небезпечну знахідку було виявлено місцевими жителями під час проведення земляних робіт на території приватного господарства в с. Зелене, Володимирецького району. Вибухонебезпечний предмет було ідентифіковано як ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни.

 

До прибуття піротехніків місце виявлення вибухонебезпечного предмету було взято під охорону працівниками поліції. Виявлений боєприпас було знешкоджено у спеціально відведеному місці.

 

Працівники ДСНС закликають усіх громадян, що в разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську раду, дільничного інспектора поліції, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101». Хоча на перший погляд, це може здатися шматком простого заіржавілого металу, проте насправді це може бути вибухонебезпечний предмет, який несе в собі смертельну небезпеку. При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!