ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині чоловік зареєстрував фіктивного ФОПа для злочинних дій

На Рівненщині чоловік зареєстрував фіктивного ФОПа для злочинних дій

2 сентября 2021
На Рівненщині чоловік зареєстрував фіктивного ФОПа для злочинних дій

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 34-річного жителя Здолбунова. Йому інкримінують підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2020 року чоловік, за грошову винагороду зареєструвався у Рівненському ЦНАПі як фізична особа-підприємець, при цьому достовірно знаючи, що ФОП створюється без мети здійснення ним підприємницької діяльності.

 

Насправді ж «підприємство» здолбунівчанина використовувалось третьою особою для незаконних оборудок з ПДВ та іншими платежами. Дії організатора схеми розслідуються в межах іншого кримінального провадження.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тисяч гривень або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!