ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОМісцеве самоврядування чекає на молодих спеціалістів

Місцеве самоврядування чекає на молодих спеціалістів

14 ноября 2023
Місцеве самоврядування чекає на молодих спеціалістів

Такою була одна із тем, про яку говорили під час лекції про роботу Рівненської обласної ради для студентів Національного університету водного господарства та природокористування.


Молоді люди завітали до виконавчого апарату РОР в рамках співпраці ради та Навчально-наукового інституту економіки та менеджменту НУВГП.

 

Зі старшокурсниками, які вивчають спеціальності «Публічне управління та адміністрування», «Місцеве самоврядування», «Облік і оподаткування» поспілкувався керуючий справами виконавчого апарату ради-керівник секретаріату Богдан Сологуб, а також депутатка облради, доктор наук та професор НУВГП Світлана Левицька.


Зустріч відбулася в одній з аудиторій облради, де зазвичай проходять засідання постійних депутатських комісій.

 

- Мало хто знає, які повноваження має Рівненська обласна рада, і чим вони відрізняються від повноважень інших органів влади, що входить до її компетенції та повноважень обласних депутатів, який шлях проходить те чи інше питання, перш, ніж потрапити на сесію і стати рішенням, - розпочав свою розмову зі студентами Богдан Сологуб.

 

Він детально розповів майбутнім управлінцям та посадовцям, якими законами керується рада у своїй роботі, які функції виконують працівники її виконавчого апарату. Про те, чим різняться повноваження обласної ради та обласної державної адміністрації (обласної військової адміністрації), зокрема, в період дії воєнного стану.
 

Молоді люди дізналися, як формувався склад депутатського корпусу облради 8 скликання, скільки політичних сил до неї увійшло, і хто сьогодні очолює раду. Поговорили також про роботу постійних депутатських комісій та повноваження щодо управління комунальним майном.


Студенти почули, які медичні підприємства, соціальні та культурні заклади перебувають в управлінні ради, - а їх в області налічується понад 100. А також про те, що за період однієї каденції депутати приймають понад 2000 рішень.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!