ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЛіміти енергопотужностей для Рівненщини складають 65% - як до суботи, - Віталій Коваль

Ліміти енергопотужностей для Рівненщини складають 65% - як до суботи, - Віталій Коваль

12 декабря 2022
Ліміти енергопотужностей для Рівненщини складають 65% - як до суботи, - Віталій Коваль

Через влучення в енергооб’єкти на Одещині, у суботу довелося зменшити ліміти у всій системі. Не виняток Рівненщина, де були застосовані екстрені та аварійні відключення.

Наразі ситуація стабілізувалася. Як повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, сьогодні ми повернулися до лімітів, які були до суботи – 260 мВт. Тобто заживлено 65%, знеструмлено – 35%. 

«Ми маємо розуміти, що ціла зима буде у такому «рваному» режимі, тому Уряд запровадив певні черги по енергопостачанню. В першу чергу заживлюватимуть об՚єкти тепло- та водопостачання, тобто критична інфраструктура та лікарні. Другий пріоритет – це військово-промисловий комплекс. Третій – бізнес, який виготовляє критично важливі товари та продукти (хлібозаводи, молокозаводи). Четвертий – житловий сектор. Після забезпечення пріоритетних об’єктів, підключатимуть інші», - зазначив Віталій Коваль. 

Окрім того, на жаль, ще є вплив природи. На Зарічненщині та Володимиреччині – розриви ліній у зв՚язку з налипанням мокрого снігу та обледенінням. Служби уже працюють, найближчим часом буде відремонтовано, прокоментував очільник області.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!