ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЛіквідація наслідків негоди та ракетного удару. На Рівненщині відбулися командно-штабні навчання

Ліквідація наслідків негоди та ракетного удару. На Рівненщині відбулися командно-штабні навчання

20 декабря 2023
Ліквідація наслідків негоди та ракетного удару. На Рівненщині відбулися командно-штабні навчання

На Рівненщині пройшли командно-штабні тренування, де змодельовані ситуації в умовах воєнного стану. За легендою, через погіршення погоди виникли численні аварії на електромережах і на автодорогах. Далі – внаслідок ракетного удару в місті зруйнована котельня.

За сценарієм, обидві умовні надзвичайні ситуації сталися почергово, є загиблі.

«Такі навчання є дуже важливими у наш непростий час. Адже виклики через непрості погодні умови ускладнюються ще й ракетними обстрілами з метою руйнування об′єктів інфраструктури», - зазначив в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, який був присутній під час навчань.

Серед учасників – підрозділи ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії, енергетики, оператори мобільного зв’язку, медики, гідрометеорологи, дорожники, комунальники, а також місцеві органи влади.

Служби відпрацювали алгоритм дій під час виникнення різних надзвичайних ситуацій.

На місцях працювали регіональні штаби для координації дій всіх служб на регіональному та місцевому рівнях. Узгоджена взаємодія інформування громадян про ускладнення погодних умов, загрози воєнного характеру. А також надання допомоги постраждалому населенню, у тому числі у Пунктах незламності та пунктах обігріву під час ускладнення погодних умов на автомобільних шляхах.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!