ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЕвакуація з Донеччини. Рівненщина зустрічатиме людей зі спецпотягу

Евакуація з Донеччини. Рівненщина зустрічатиме людей зі спецпотягу

19 марта 2024
Евакуація з Донеччини. Рівненщина зустрічатиме людей зі спецпотягу

Цього тижня на Рівненщину прибуде спецпотяг з Донеччини. Першими евакуйоване населення зі Сходу прийматимуть громади Рівненського району. Надалі до зустрічі  людей має бути готовою Дубенщина. 

 

На цьому наголосила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Рівненській ОДА. 

 

«На цьому тижні зустрічаємо евакуйованих мешканців Донеччини, серед яких діти та особи з інвалідністю. Вже визначені населені пункти, куди першочергово будуть поселятися люди. Бойові дії тривають, евакуація буде продовжуватися. У громадах мають дообладнати місця розселення. Також варто посилити співпрацю із Товариством Червоного Хреста», - зазначила Людмила Шатковська.

 

Нагадаємо, для евакуйованих передбачені такі соціальні гарантії: безоплатне житло у місцях компактного проживання на Рівненщині; державна допомога на проживання; одноразова виплата цивільному населенню, яке евакуюється; гуманітарна, психологічна та медична допомога тощо.


Під час засідання також йшлося про алгоритм передачі вільних гуртожитків у комунальну власність громад Рівненщини, аби надалі влаштувати там тимчасове житло для переселенців.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!