ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЕнергонезалежність бізнесу: доступні кредити та підтримка для генерації власної енергії

Енергонезалежність бізнесу: доступні кредити та підтримка для генерації власної енергії

7 августа 2024
Енергонезалежність бізнесу: доступні кредити та підтримка для генерації власної енергії

Підприємці та бізнес також можуть скористатися програмою «Доступні кредити 5-7-9» і придбати газотурбінні, газопоршневі чи біогазові генерувальні установки. Максимальна сума кредиту становить до 150 млн гривень, а термін кредитування – до 10 років.
 
 
Для підприємств, що планують розбудовувати власну генерацію на суму понад 150 млн грн, доступні пропозиції від 19 найбільших банків України, які надають пільгове кредитування на реалізацію проєктів із відновлення енергетичної інфраструктури. Сума кредиту може становити до 25 млн євро. Термін — до 5 - 7 років, базова відсоткова ставка для кредитів у національній валюті: на перший рік — 13,5% річних або UIRD3M+0,5 % починаючи з другого року — плаваюча, але не більше UIRD12M + 3%.
 
 
Нагадаємо, що 20 липня запрацювала урядова «гаряча лінія» 15-49 під назвою «СТРУМ», на яку можуть звертатися громадяни та бізнес для вирішення питань, пов’язаних з енергетичною галуззю, зокрема щодо питань встановлення альтернативних джерел енергії для забезпечення власної енергонезалежності.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!