ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОДля рівненських шкіл розробили заходи з протидії булінгу

Для рівненських шкіл розробили заходи з протидії булінгу

2 марта 2021
Для рівненських шкіл розробили заходи з протидії булінгу

Проблема цькування сьогодні дуже актуальна та хвилює усіх – батьків, вчителів і дітей. Учасники засідання міської координаційної ради з питань протидії булінгу (цькуванню) у закладах освіти Рівного розробили комплексні заходи, якими мають керуватися школи міста. Про це повідомляють у Рівненській міській раді. 

 

Зокрема, у закладах освіти розглядатимуться звернення щодо запобігання та протидії булінгу, проводитимуться зустрічі для учнів і вчителів зі шкільними офіцерами поліції, тренінги з медіаграмотності, батьківські збори на тему «Шкільний булінг. Якщо Ваша дитина стала його жертвою». Батьки зможуть приходити на консультації зі шкільними психологами. Реалізовуватимуться відновні практики та інтерактивні заняття для учнів. Працюватиме спеціалізована служба «Телефон довіри».

 

Також упродовж року заплановано проведення:

-  форуму батьківської громадськості «Безпечне освітнє середовище створюємо разом», загальноміського дебатного турніру «ПРЕС» з теми «Булінг – це школа життя?»;

-  конкурсу відеороликів «Булінгу – ні» серед учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти;

-  Тижня протидії поширенню булінгу серед учасників освітнього процесу;

 - правничих ігор «Кібербулінг, грумінг, секстинг. Як себе захистити».

 

Управління освіти здійснюватиме контроль за виконанням ст.30 Закону України «Про освіту». Тобто на веб-сайтах закладів загальної середньої освіти у відкритому доступі мають бути розміщені:

·        правила поведінки здобувача освіти в закладі освіти;

·        план заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу (цькуванню) в закладі освіти;

·        порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяв про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти;

·        порядок реагування на доведені випадки булінгу (цькування) в закладі освіти та відповідальність осіб, причетних до булінгу (цькування).

 

Також управління освіти зобов’язане моніторити ситуацію у закладах середньої освіти міста.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!