ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОДе можна вакцинувати дитину від кору

Де можна вакцинувати дитину від кору

27 сентября 2023
Де можна вакцинувати дитину від кору


В Україні від початку 2023 року реєструють зростання кількості випадків кору – дуже заразного та небезпечного захворювання, від якого можна уберегтися завдяки вакцинації.
 
Для повного захисту дітям потрібні дві дози вакцини від кору, краснухи та паротиту (КПК) в 1 рік (перше щеплення) та в 6 років (друге щеплення).
 
Якщо дитина з якоїсь причини пропустила перше чи друге щеплення, їх потрібно наздогнати якнайшвидше. Якщо вона старша 7 років та не має жодної дози вакцини, їй потрібно зробити два щеплення з мінімальним інтервалом в 1 місяць. Щеплення безкоштовні для всіх дітей до 17 років включно.


Вакцинуватися можна:
У свого сімейного лікаря.
У будь-якому пункті щеплення, які розташовані в центрах первинної медичної допомоги та амбулаторіях. У деяких регіональних центрах та великих містах можна також щепитися у дитячих точках ЮНІСЕФ «Спільно».

Організовані дитячі колективи, віддалені громади, в яких немає пунктів щеплень, а також батьки маломобільних дітей можуть викликати мобільну бригаду для вакцинації дітей від кору, краснухи та паротиту до себе.
 
Дізнатися адресу найближчого пункту щеплення можна за телефоном контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.


Якщо ви хочете викликати мобільну бригаду додому, до закладу освіти або до віддаленої громади, зателефонуйте до контакт-центру МОЗ, там ви можете дізнатися контакти регіонального координатора з вакцинації, зв’язатися з ним та залишити заявку на приїзд бригади з вакцинації. Більше про це ви можете прочитати за посиланням – https://bit.ly/mobilni-brygady.
Захистіть дітей від серйозної хвороби. Вакцина є!
 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!