ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЧерез спеку на Рівненщині зберігається ризик виникнення пожеж

Через спеку на Рівненщині зберігається ризик виникнення пожеж

20 июля 2023
Через спеку на Рівненщині зберігається ризик виникнення пожеж

Протипожежний захист Рівненщини, правила благоустрою на сміттєзвалищах та мінна безпека. Про це сьогодні йшлося під час позачергового засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій області під керівництвом першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна. 

 

Серед присутніх – силовики, військові, лісівники, рятувальники, екологи, представники поліцїї, продспоживслужби, керівники структурних підрозділів ОДА та начальники РВА.

 

Так, за повідомленням гідрометцентру на Рівненщині збережеться спекотна погода. Тому мають бути дотримані усі заходи пожежної безпеки.

 

«З початку року в області виникло 554 пожежі, з них 116 – це горіння на відкритих територіях та у природних екосистемах. Окрім того, зафіксовано 3 випадки димовища на території лісових масивів, які розповсюдились на площу 46,5 га та 2 - на торфовищах площею 1,15 га», - зазначив Сергій Подолін.

 

Особливу увагу члени комісії звернули на території, де знаходяться військові. Головуючий дав доручення провести відповідні навчання та інформаційне роз’яснення.

 

«На цих територіях військові, першочергово, повинні виконувати алгоритм дій на випадок пожежної небезпеки. Кордон укріплений і замінований. Також ведеться відеоспостереження. Маємо берегти своє і чатувати ситуацію з ворожої сторони», - наголосив перший заступник голови ОДА.

 

Заслухали також доповідь директорки департаменту агропромислового розвитку ОДА Надії Переходько. Вона зауважила, що усі підприємці мають належні засоби гасіння та щоденно моніторять ситуацію на полях.

 

Окремо обговорили питання стану сміттєзвалищ, а також наявність несанкціонованих смітників, які в цю пору року є вкрай небезпечними. 

 

За підсумками роботи комісії будуть дані протокольні доручення.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!