ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОАеропорт Рівного має стати сучасним центром туризму

Аеропорт Рівного має стати сучасним центром туризму

19 мая 2021
Аеропорт Рівного має стати сучасним центром туризму

Рівненський аеропорт має стати сучасним центром туризму та ділової активності.  На цьому акцентували учасники форуму «Рівне: Аеропорт 2.0». Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

 

Участь в обговоренні шляхів розвитку Рівненського аеропорту взяли керівники області та міста Рівного, авіаперевізники та туристичні оператори, фахівці з питань розвитку аеропортів. «Продовжуємо розвивати на Рівненщині технократичний хаб. Якщо ми говоримо про наш аеропорт – це не лише про злітну смугу і колектив. Йдеться про розвиток і підвищення статусу та інвестиційної привабливості регіону. Окремі інвестори чітко заявляють, що не будуть вкладати гроші в територію, у радіусі 100 кілометрів від якої немає аеропорту», - зазначив у вступному слові голова ОДА Віталій Коваль.

 

Також керівник області розповів про кроки, зроблені в напрямку розвитку аеропорту: «Агенція з питань підтримки державно-приватного партнерства в 2019 році відібрала аеропорт Рівного в пілотний проєкт та зробила повний аналіз слабких місць, моніторинг пасажиропотоку тощо. На основі цього ми визначалися у першочергових пріоритетних кроках: капітальний ремонт огорожі, покриття перону, руліжної доріжки, реконструкція радіотехнічних засобів навігації та посадки, системи світлосигнального обладнання», - розповів Віталій Коваль.  Всі ці роботи будуть проводитися за кошти Державного бюджету. Адже ОКП «Міжнародний аеропорт «Рівне» є учасником Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.

 

«На цей рік на Рівненський аеропорт передбачено фінансування в обсязі 75,7 млн грн. зі спецфонду Державного бюджету. На цей рік ми включили заходи зі встановлення огорожі та реконструкції радіотехнічних засобів посадки. На наступний – реконструкцію перону, руліжної доріжки, встановлення світлосигнального обладнання», - повідомила представниця Державного агентства інфраструктурних проєктів України.

 

Учасники заходу також обговорили необхідні кроки розвитку летовища, серед них: збереження статусу аеропорту «міжнародний»; відновлення та збільшення напрямків авіасполучень як по Україні, так і за її межі на регулярній та нерегулярній основі; забезпечення відповідності всіх складових інфраструктури  підприємства міжнародним стандартам ІКАО; забезпечення сертифікації аеродрому та служб аеропорту; модернізація інфраструктури аеропорту; збільшення обсягу пасажиро- та вантажопотоку і якості обслуговування тощо.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!