ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГО8 травня у Рівному зустрінуть «Першу хвилину миру»

8 травня у Рівному зустрінуть «Першу хвилину миру»

7 мая 2021
8 травня у Рівному зустрінуть «Першу хвилину миру»

До Дня пам’яті та примирення в обласному центрі у вечірній час під виступи камерного оркестру, удари дзвону та звуки метроному відбудеться традиційна патріотично-мистецька акція «Перша хвилина миру». Про це повідомляє Рівненська ОДА.

 

Захід розпочнеться о 22.00 год. на майдані Музики біля Залу органної та камерної музики. Пам’ять загиблих у Другій світовій війні вшанують хвилиною мовчання. О 23:01 год. як нагадування про те, що саме в цей час 8 травня 1945 року після підписання акту про беззастережну капітуляцію нацистської Німеччини в Європі закінчилася Друга світова війна, відбудеться символічне запалення «вогню миру» - у небо здіймуться кульки з ліхтариками. Окрім того, 8 травня на території Рівненської області в рамках відзначення Дня пам’яті та примирення буде проведено низку меморіальних, культурно-мистецьких, патріотичних та інших заходів.

 

У цей день в Рівному о 10:15 год. відбудеться урочисте покладання квітів до Меморіалу Вічної Слави та флеш-моб «Повертайся живим». Об 11:00 год. на території Алеї Героїв кладовища «Нове» буде проведено панахиду та вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників АТО/ООС, покладання квітів до місць їх поховання. 9 травня у Рівному в рамках заходів з нагоди 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні о 10:15 год. відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну». Потому, об 11:00 год., на території військового меморіалу кладовища «Дубенське» із метою вшанування подвигу переможців нацизму в Другій світовій війні буде проведено мітинг-реквієм «1939 – 1945. Ніколи знову». Під час заходу традиційно буде відслужено спільну міжконфесійну молитву за жертвами Другої світової війни, до Вічного вогню покладено гірлянду з квітів, до Алеї Героїв – вінки і квіти. Пам’ять полеглих вшанують хвилиною мовчання та залпами салютної групи. Біля Вічного вогню виставлятиметься Почесна варта.

 

Усі заходи проводитимуться із дотриманням санітарних норм та протиепідемічних обмежень.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!