ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГО27-річний рівнянин намагався відправити в ОАЕ унікальний бурштин

27-річний рівнянин намагався відправити в ОАЕ унікальний бурштин

16 ноября 2020
27-річний рівнянин намагався відправити в ОАЕ унікальний бурштин

Співробітники СБУ з Рівненщини спільно з Київською митницею ДМС України затримали 27-річного рівнянина, який намагався вивезти з України через міжнародний пункт пропуску аеропорту «Бориспіль» 18 рідкісних експонатів бурштину-сирцю загальною вагою 5,4 кілограмів.

 

Дане каміння є ексклюзивним та вартість кожного визначається індивідуально, адже вага деяких експонатів сягає понад 700 грам. Орієнтовна вартість цього каміння за цінами «чорного ринку» складає  25-30 тисяч доларів США. Наразі каміння бурштину вилучено та направлено для проведення гемологічного дослідження. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 240-1 Кримінального кодексу України.

 

Як повідомляє прес-група УСБУ в Рівненській області, оперативники спецслужби також встановили, що окремі мешканці Рівненської області використовуючи авіаційне сполучення налагодили систематичне незаконне переміщення бурштину-сирцю з України до Об’єднаних Арабських Еміратів. Ділки скуповували видобутий бурштин у північних районах Рівненщини.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!