ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГО198 безхатченків з Рівного отримали притулок (+ФОТО)

198 безхатченків з Рівного отримали притулок (+ФОТО)

13 ноября 2020
198 безхатченків з Рівного отримали притулок (+ФОТО)

На сьогодні у Рівненському центрі для безхатченків перебуває 28 людей. А з початку року послуги тут отримали 198 бездомних. 

 

Як повідомляють у Рівненській ОДА, безхатченки можуть отримати соціальну, психологічну та медичну допомогу. Діють послуги з харчування та нічного перебування. З жовтня працює кімната обігріву. Директор центру Валерій Стасюк розповів, що люди, котрі не мають домівок, тут можуть прийняти душ, випрати одяг, поїсти та переночувати. Загалом в закладі на обліку перебуває 640 осіб.

 

«Про осіб, які опинились в складних життєвих обставинах, в тому числі є бездомними, добре дбають у спеціальному центрі, який розташований на вул. Жоліо-Кюрі у Рівному. Тут вони мають змогу харчуватись та ночувати. В центрі працює медсестра та соціальний працівник, також сюди регулярно надходить гуманітарна допомога. Заклад може допомогти набагато більшій кількості осіб», - відзначила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська, яка разом із заступницею директора департаменту розвитку адмінпослуг, соціальної, молодіжної політики та спорту ОДА Анною Закусіловою відвідали центр.

 

Основні завдання центру: виявлення та ведення обліку бездомних осіб, надання їм місця проживання, створення для них санітарно-гігієнічних умов, а також надання медичної допомоги. Окрім цього фахівці центру допомагають відновити документи, надають консультації та інформаційну допомогу.

 

 

 

 

 

 

До нового приміщення соціальний центр переїхав у грудні 2018 року. Завдяки коштам ДФРР у старих приміщеннях провели реконструкцію, зробили сучасний ремонт і створили гарні умови для людей, які потрапили у складні життєві обставини.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!