ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГО10 РОКІВ УВ’ЯЗНЕННЯ З КОНФІСКАЦІЄЮ МАЙНА – СУД УХВАЛИВ ВИРОК НАРОДНІЙ АРТИСТЦІ УКРАЇНИ

10 РОКІВ УВ’ЯЗНЕННЯ З КОНФІСКАЦІЄЮ МАЙНА – СУД УХВАЛИВ ВИРОК НАРОДНІЙ АРТИСТЦІ УКРАЇНИ

3 апреля 2024
10 РОКІВ УВ’ЯЗНЕННЯ З КОНФІСКАЦІЄЮ МАЙНА – СУД УХВАЛИВ ВИРОК НАРОДНІЙ АРТИСТЦІ УКРАЇНИ

Прокурори Рівненської обласної прокуратури в суді довели вину народної артистки України, якій інкримінували колабораціонізм (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

 

Вироком Рівненського міського суду її засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у сфері культури строком 12 років та з конфіскацією половини кожної з двох квартир у Херсоні, які належать обвинуваченій.

 

Доведено, зокрема, що жителька Херсону, яка більше 20 років працювала у місцевому театрі та отримала звання «Народної артистки України», після окупації міста пішла на співпрацю з ворогом.

 

Її спершу призначили директоркою двох музичних шкіл, а пізніше колаборантка очолила ще й так званий «Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр» в Генічеську.

 

Зі свого боку артистка займається пропагандистською діяльністю та бере активну участь у «культурних» заходах, які організовує ворог. Зокрема, вона виступала у супроводі «хору військ національної гвардії російської федерації» під час концерту, присвяченого «входженню до складу рф нових територій» Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

 

Оскільки колаборантка наразі перебуває на непідконтрольній Україні території – строк відбуття основного покарання буде рахуватись з моменту її затримання. Рішення ще не набрало законної сили.


Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБ України в Рівненській області.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!