ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГО«Ти як?» на Рівненщині: область розбудовує систему підтримки ментального здоров’я

«Ти як?» на Рівненщині: область розбудовує систему підтримки ментального здоров’я

4 сентября 2024
«Ти як?» на Рівненщині: область розбудовує систему підтримки ментального здоров’я

У 6 громадах Рівненщини незабаром з’являться амбасадори ментального здоров’я. Працюватимуть вони у Рівненській, Вараській, Острозькій, Костопільській, Клеванській та Здолбунівський ТГ. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

 

«Ментальному здоров’ю присвятив сьогоднішню нараду з керівниками РДА та структурних підрозділів ОДА. Говорили про реалізацію в області програми «Ти як?»,ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Роботи багато. Втім, в нинішніх умовах, вкрай важливо сформувати у людей культуру піклування про свій внутрішній стан», - сказав очільник області.

 

Заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська зазначила, що наразі в області маємо - 8 Центрів життєстійкості та 4 Центри психосоціальної підтримки. Триває робота над створенням єдиної бази, так зване картування, закладів та просторів, що надають соціальну та психологічну підтримку на безоплатній основі. 

 

«Перший крок покращити ментальне здоров’я – звернутися до сімейного лікаря. Всі ці фахівці пройшли відповідне навчання. Маємо на Рівненщині, та й по всій Україні загалом, подолати стигму про те, що звертаються до психолога лише хворі. Насправді, це про турботу про себе, а не про лікування», - розповіла заступниця голови.

 

Нагадаємо, що в області створена робоча група, яка розробляє Соціальний паспорт та План заходів, які планують впроваджувати задля розширення послуги. Під час наради також визначили відповідальних за зведення інформації та моніторинг. 

 

«Головна мета програми - наблизити допомогу. Тобто, щоб знання з підтримки ментального здоров'я поширилися на усі сфери суспільного життя. Маємо створити не лише сервіси, які допоможуть зорієнтувати людину про те, де можна отримати допомогу. Наше завдання – навчити турбуватися про себе та не нашкодити іншим, адже під час війни є багато чутливих тем», - підсумувала координаторка з програми ментального здоров'я Олена Бобровська.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!