ГОЛОВНАКремль посилює контроль над бойовиками

Кремль посилює контроль над бойовиками

16 сентября 2020

Командування ЗС РФ посилює контроль за діяльністю з'єднань і частин незаконних збройних формувань на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

 «З 12 вересня в 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК триває робота комісії штабу 8-ої армії Південного військового округу ЗС РФ по перевірці питань бойової та мобілізаційної готовності, укомплектованості особового складу. У той же час співробітники так званого "міністерства внутрішніх справ" російських окупаційних адміністрацій під кураторством ФСБ РФ здійснюють заходи щодо створення єдиної бази біометричних даних (дактилоскопічного обліку) військовослужбовців російських окупаційних військ», - йдеться в повідомленні.

За інформацією ГУР МО, дактилоскопіюванню підлягає весь особовий склад з'єднань і частин НВФ, за винятком кадрових російських військовослужбовців, відряджених з РФ на тимчасово непідконтрольну українській владі територію.

 «Надалі створена база буде використовуватися російськими спецслужбами для ідентифікації осіб при спробі несанкціонованого залишення тимчасово окупованих територій і встановлення причетності до скоєння злочинів», - додали в Міноборони.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!