ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИЗ початку повномасштабної війни в Україні знешкодили понад 400 тисяч ворожих снарядів

З початку повномасштабної війни в Україні знешкодили понад 400 тисяч ворожих снарядів

19 марта 2023
З початку повномасштабної війни в Україні знешкодили понад 400 тисяч ворожих снарядів
З початку повномасштабного вторгнення українські піротехніки й вибухотехніки обстежили понад 100 тисяч гектарів території та знешкодили 400 тисяч ворожих снарядів.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у своєму щоденному відеозверненні, передає Укрінформ.

«Від початку повномасштабної війни наші піротехніки й вибухотехніки обстежили вже понад 100 тисяч гектарів території. Вдалося знешкодити понад 400 тисяч ворожих снарядів. Понад 200 тисяч вибухонебезпечних предметів вже вилучено», - зазначив він.

Також очільник держави висловив подяку, зокрема, піротехнікам Олександру Дворецькому з Тернополя та Роману Шутилу з Луганщини, які майже 6 місяців поспіль працюють на Херсонщині.

Крім цього, він подякував Роману Радавчуку з Київщини, який працює на Миколаївщині, розміновуючи об’єкти енергетики, Василю Поповичу з Чернівців за розмінування в Донецькій області. Євгену Захарову з Києва – за розмінування в Харківській області.

«Бажаю якнайшвидшого одужання Євгенію Мельнику, Андрію Маковійчуку, Віталію Руденку, Володимиру Кляпчуку, Владиславу Баку… Це піротехніки ДСНС, які розміновували територію Херсонщини й зазнали поранень», - уточнив Зеленський.

Водночас подякував Президент і вибухотехнікам поліції – Андрію Ільківу, Тарасу Салу, які працювали в деокупованих районах Київської та Харківської областей, Анатолію Чечельницькому за розмінування на Миколаївщині.

Висловив він подяку й Ігорю Заболотньому, Тетяні Кузубовій, Валерію Онулу, Марині Островській і В’ячеславу Яровому за розмінування на Харківщині, Донеччині, Чернігівщині, Херсонщині, Київщині.

«Ми – українці в єдності. І світ – у єдності. Слава всім, хто зараз у бою за Україну! Хто б’ється на Донеччині та Луганщині, хто захищає наш південь, хто тримає наш кордон. Слава всім, хто готує деокупацію наших земель», - резюмував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, станом на березень понад 170 тисяч квадратних кілометрів української території залишаються небезпечними через ворожі міни та снаряди, що не розірвалися.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!