ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИВбивство у Берліні. У замовленні звинувачують владу Росії

Вбивство у Берліні. У замовленні звинувачують владу Росії

22 июня 2020
Вбивство у Берліні. У замовленні звинувачують владу Росії

Німеччина залишає відкритою можливість запровадження санкцій проти Росії за убивство у Берліні чеченського польового командира, громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі. Про це повідомила канцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) під час пресконференції за підсумками віртуального засідання лідерів ЄС у п'ятницю, 19 червня.

 

"Ми залишаємо за собою, до якої реакції ми вдамося, як про це вже заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. Спершу нам треба зачекати, що покажуть переговори", - зазначила Меркель, відповідаючи на запитання, чи будуть нові санкції проти РФ за замовне вбивство у Берліні.

За її словами, глави держав і урядів країн ЄС на своїй відеоконференції обговорювали лише секторальні санкції проти Росії, запроваджені за її дії проти України. Ці обмеження вирішили подовжити ще на пів року.

Крім того, зауважила канцлерка, на рівні ЄС обговорюють запровадженнясанкцій проти Росії за кібератаки на Бундестаг. У цьому у хакерському зламі, який відбувся у 2015 році, Берлін звинувачує головне управління Генштабу РФ, яке займається розвідкою.

Замовне вбивство чеченця в Берліні Колишній польовий командир часів другої чеченської війни Зелімхан Хангошвілі був застрелений 23 серпня 2019 року в берлінському парку Малий Тіргартен. Влада Росії раніше оголосила його в розшук, звинувативши в тероризмі. Хангошвілі виїхав до Німеччини після того, як в 2015 році в Грузії на нього було здійснено черговий замах. Ймовірний вбивця, громадянин Росії, був затриманий в Берліні того ж дня.

ФРН звинуватила владу РФ в замовному вбивстві Хангошвілі.

18 червня Федеральна прокуратура Німеччини висунула проти уряду Росії звинувачення в замовному вбивстві Хангошвілі. Відомства, якими керує уряд РФ, дали завдання "ліквідувати" його обвинуваченому Вадиму К. (він же Вадим С.), заявила прокуратура в Карлсруе.

За матеріалами DW.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!