ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИВізит патріарха Варфоломія в Україну з нагоди святкування 30-річчя Незалежності

Візит патріарха Варфоломія в Україну з нагоди святкування 30-річчя Незалежності

9 августа 2021
Візит патріарха Варфоломія в Україну з нагоди святкування 30-річчя Незалежності

Вселенський патріарх Варфоломій I підтвердив свій приїзд до України з нагоди святкування 30-річчя Незалежності на запрошення Президента України Володимира Зеленського.

На початку каденції Володимир Зеленський не брав до уваги релігійний чинник, адже його рейтинг перевищував сукупний рейтинг усіх українських церков, але згодом він все ж таки змінив свою думку. Багато хто вважав, що через Сергія Трофімова, політика Зеленського буде близькою до Української православної церкви (Московського патріархату). Тому запрошення Варфоломія до України вразило багатьох людей.

Проти візиту активно виступають представники Російської православної церкви в Україні

За банальними причинами релігійної конкуренції, бажанням бути на висоті, бути головним суб’єктом – Московський патріархат чекає візиту Варфоломія із невідомим відчуттям страху. Але почуття страху виникло лише у вищого духовенства УПЦ, оскільки візит Вселенського патріарха ще раз засвідчить визнання Православної церкви України та стане черговим поштовхом для об’єднавчих процесів в українському православ’ї. Візит патріарха Варфоломія є святом для всіх православних вірян, а не підставою для протестів.

Враховуючи те, що до України часто приїздить Папа чи Патріарх, можна сказати, що це поліконфесійна країна, а не власність Московської патріархії, а тому це розвіює абсурдну думку, про канонічну територію РПЦ. Адже на території держави є й інші конфесії, з якими теж треба рахуватися.

Уся країна з нетерпінням очікує візиту Вселенського патріарха Варфоломія і його участі у святкуванні 30-річчя незалежності України. Держава зробить усе, щоб візит Вселенського патріарха в Україну відбувся на найвищому рівні.

Символічним є те, що Варфоломій, який відіграв важливу роль для самоврядування та визнання Українського православ’я, прибуде на святкування Дня Незалежності України.

За матеріалами Радіо Свобода 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!