ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИУ Рівному адвокат погрожував журналістці та відібрав у неї телефон

У Рівному адвокат погрожував журналістці та відібрав у неї телефон

27 апреля 2021
У Рівному адвокат погрожував журналістці та відібрав у неї телефон

Сьогодні, 27 квітня, о 15-тій годині до поліції надійшло повідомлення від головної редакторки інтернет-видання Вікторії Мамотюк про те, що у приміщенні Рівненського міського суду адвокат наніс їй удар по руці та протиправно відібрав мобільний телефон.

 

Слідчі Рівненського районного управління попередньо з’ясували, що між заявницею і представником сторони захисту одного із підозрюваних перед початком судового засідання виник конфлікт щодо проведення відеофіксації журналісткою, у результаті чого чоловік завдав удар їй по руці та відібрав телефон. В інцидент втрутилися працівники судової охорони, які повернули мобільний власниці.

 

Згодом про цей конфлікт Вікторія Мамотюк повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці:

 

"Скандальновідомий рівненський адвокат який захищає педофілів-вбивць, ґвалтівників Володимир Цуняк сказився? Сьогодні перед початком судового засідання перешкоджав моїй законній професійній журналіській діяльності та забороняв проводити відеозйомку обвинуваченого у серії зґвалтувань рівнянок. Він настільки рве собі **опу, захищаючи обвинуваченого, що кидається на журналістів. Сьогодні напав на мене, тричі вдарив по руці і вихопив з рук телефон. Чим порушив що найменше дві статті ККУ це ст. 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» та ст. 345-1. «Погроза або насильство щодо журналіста». За це передбачена кримінальна відповідальність. Окрім того, Цуняк порушив адвокатську етику, але це не дивує? Чому Цуняк готовий на все заради обвинуваченого в серійному ґвалтування жінок? Які версії? До слова, Цуняк захищає ще одного такого самого, який рік тому напав на дівчину біля парку Ювілейний, а десять років тому зґвалтував та вбив 10-річну дівчинку, за що перебував у місцях позбавлення волі". 

 

 

 

 

 

 


 

Як повідомляють у поліції, відомості за фактом погрози насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України. Проводяться невідкладні слідчі дії. У рамках кримінального провадження встановлюються усі обставини події.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!