ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИШахраї по телефону виманили у пенсіонерки 50 тисяч гривень

Шахраї по телефону виманили у пенсіонерки 50 тисяч гривень

1 декабря 2020
Шахраї по телефону виманили у пенсіонерки 50 тисяч гривень

В 71-річної жительки Рівненщини невідомий шахрай, який представився її внуком, видурив гроші. Він сказав, що травмувався і йому потрібні кошти на лікування. В результаті жінка перерахувала 50 тисяч гривень, а до збору грошей залучила рідних та знайомих. Про це інформує Суспільне з посиланням на пресслужбу поліції Рівненської області.

 

Інцидент стався у Дубні близько 23-ї години. До 71-річної жінки зателефонував невідомий чоловік, поставив декілька запитань, щоб визначити ім'я її онука, який проживає у Києві. Потому шахрай переконав жінку у тому, що він – і є її онук і сказав, що впав, травмувався і треба гроші на операцію. Згодом голос у слухавці змінився і нібито лікар повідомив, що на лікування потрібно 68 тисяч гривень.

 

"Власних заощаджень у жінки було лише 10 тисяч, тож вона негайно перерахувала їх через термінал, а до збору решти — долучила рідних та знайомих. Спільними зусиллями шахраям "віддали" 50 тисяч гривень, які перерахували на вказані додзвонювачами рахунки", – розповіла пресофіцерка поліції області Катерина Загурська. Після "сплати" лікування пенсіонерка сконтактувала зі своєю донькою, яка повідомила жінці, що син повністю здоровий і вона з ним нещодавно говорила.

 

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 19 Кримінального кодексу України. Поліцейські закликають громадян бути уважними та обережними, ретельно перевіряти інформацію, яка стосується перерахунку грошей через банкомати чи термінали, самостійно зв’язатися з родичем, який ніби-то потребує допомоги, та одразу зробіти усе для того, аби перевірити інформацію, яку вам озвучили.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!