ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИСБУ Рівненщини викрила учасників угрупування, які незаконно вивозили за кордон осіб призовного віку

СБУ Рівненщини викрила учасників угрупування, які незаконно вивозили за кордон осіб призовного віку

26 мая 2023
СБУ Рівненщини викрила учасників угрупування, які незаконно вивозили за кордон осіб призовного віку

До суду скерований обвинувальний акт щодо трьох учасників організованого угрупування, які були викриті та затримані співробітниками Управління СБ України в Рівненській області у ході відпрацювання багатоетапної спецоперації в Одесі. 

 

У ході слідства встановлено, що зловмисники організували ретельно підготовлену схему, за якою під відповідною «легендою» в один з прикордонних населених пунктів прибували «ухилянти» від мобілізації.

 

При цьому, останнім необхідно було чітко дотримуватися інструкцій та настанов зловмисників, щоб не потрапити в поле зору українських прикордонників. В подальшому один із фігурантів в темну пору доби у якості провідника переміщував осіб через лінію державного кордону на територію Республіки Молдова.

 

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо фігурантів справи у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ УСБУ в Рівненській області.

 

Заходи із викриття проводилися Управлінням СБУ в Рівненській області спільно із співробітниками ОРВ 9 прикордонного загону ДПСУ за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!