ГОЛОВНАГАРЯЧІ НОВИНИРосію в ООН в черговий раз викрили у брехні про війну на Донбасі

Росію в ООН в черговий раз викрили у брехні про війну на Донбасі

16 апреля 2021
Росію в ООН в черговий раз викрили у брехні про війну на Донбасі

Окупанти раніше говорили про розіпнутих немовлят, а тепер знову вирішили згадати про дітей

Заступник постпреда Росії при ООН Олександр Алімов опублікував фотографію дівчинки і звинуватив в її загибелі українську армію, хоча вбита вона була ще до початку війни на Донбасі.

Так, російський дипломат опублікував в Twitter пост з фотографією дівчинки і заявив, що це Поліна Солодка – перша жертва серед дітей у війні на Донбасі, а загинула вона нібито від обстрілу ЗСУ в центрі Слов'янська 8 червня 2014 року.

Однак слова російського дипломата спростував спікер Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко. Виявилося, що Алімов розмістив фотографію взагалі іншої дівчинки, яка стала жертвою таксиста 2013 року.

"Хочете знати, як народжуються російські фейки? Ось, будь ласка. Російський дипломат в Женеві розмістив фотографію дівчинки, яка, за його твердженням, загинула на Донбасі від обстрілів української армії. Насправді ця дівчина на ім'я Анастасія (Луцишина. – Ред.) родом з Уссурійська, Росія, яку вбив таксист 2013 року", – написав він у Twitter.

В травні бойовики на Донбасі запустили брудний фейк про ЗСУ, але попалися на брехні. Проросійські ЗМІ заявляли про нібито зґвалтування українськими військовими фотографа з США Туери Блатті. Втім, на це відповіла сама журналістка і підкреслила, що це все суцільна брехня.

В Нідерландах під час розгляду справи про катастрофу "Боїнга" MH17 на Донбасі брехню Росії про місце пуску ракети з "Бука" спростували в суді. Прокуратура Нідерландів не вірить у версію Кремля про те, що літак збили з підконтрольної Україні території.

Нагадаємо, що судовий процес у справі про збитий лайнер Malasia Airlines почався в юридичному комплексі Схіпхол під Амстердамом 9 травня. Через всесвітню пандемію коронавірусу процес було припинено, але 8 червня він відновився.

В якості підозрюваних виступають троє росіян і один громадянин України: "екс-міністр оборони ДНР" Ігор Гіркин (Стрєлков), генерал-майор Сергій Дубинський, полковник Олег Пулатов і відомий за позивним "Кріт" лідер бойовиків Леонід Харченко.

Правду буде винайдено, винні будуть покарані.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!